Informatieavond Voortgezet Onderwijs


Op maandag 26 november a.s. is er een informatieavond over het voortgezet onderwijs voor de ouders van de leerlingen van groep 8. Ook ouders van groep 7 kunnen alvast aansluiten deze avond. De informatieavond vindt plaats in Gendt op de locatie Nijmeegsestraat van IKC de Vonkenmorgen & IKC de Tichelaar. De inloop is vanaf 18.45 uur.

De avond bestaat uit een algemeen deel en een schoolspecifiek deel. Van 19.00 tot 19.20 uur is er het algemene deel. Dit onderdeel wordt verzorgd door een leerkracht van IKC de Vonkenmorgen. Het schoolspecifieke deel begint om 19.30 uur en zal gesplitst zijn in drie rondes van ieder 30 minuten. In dit deel stellen we u in de gelegenheid kennis te maken met een aantal scholen uit het voortgezet onderwijs, zodat u enig zicht krijgt op wat er zoal aan mogelijkheden zijn in het voortgezet onderwijs. Dit gedeelte vindt plaats in de leslokalen van de beide scholen. Via een gezamenlijke gang zijn de lokalen bereikbaar.

De 1e en 3e ronde bestaat uit het bezoeken van een school waar u meer gerichte informatie van wilt hebben. Ronde 2 is een snuffelronde, waarbij u in alle lokalen kunt kijken waar uw interesse is en kort informatie kunt krijgen. Zo kunt u dan eventueel voor de 3e ronde (indien nog niet gemaakt) een keuze maken.

Scholen die hun medewerking aan deze avond hebben toegezegd zijn:

1 ronde:
– Helicon Nijmegen
– Montessori Nijmegen

2 rondes:
– OBC Bemmel – OBC Huissen
– Citadel College
– Notre Dame Nijmegen

Wij adviseren u zeker om gebruik te maken van alle 3 de rondes. Het kan uw keuze vergemakkelijken. De verwachte eindtijd is 21:00 uur.