Onze unieke speelstraat bij de peuters is geopend!


Al een behoorlijke tijd hadden wij het idee om de gang op te knappen tot een heuse speelstraat met voelmuur. Overal werden ideeën verzameld waardoor het plan steeds meer vorm kreeg.

Alleen één ding stond ons daarbij ’in de weg’…. Op deze muur prijkte een nostalgische stenen sculptuur met een stukje jeugdsentiment. Toch is na goed overleg de drilboor eraan te pas gekomen en heeft onze conciërge René met beleid de muur vlak gemaakt voor ons. In de zomervakantie hebben we met 30 graden Celsius de muur een zomergele kleur gegeven, het zag er meteen heel fris uit.

Door verwisselbare voelborden te plaatsen kunnen we regelmatig andere elementen toevoegen, waardoor de muur uitdagend blijft voor de kinderen. In gesprek met Maurice van Heck van timmerfabriek De Kroon kwamen er steeds mooiere ideeën en begon alles meer vorm te krijgen. Wachtend op de borden hebben we van alles gekocht en verzameld.  Schuurpapier, vilt, kussentjes, sponzen, toeters, bellen, sloten en ritsen…. Alles is te gebruiken. Nadat de borden geleverd waren en we ze van een verflaagje hebben voorzien, konden we gaan plakken en schroeven… Heel erg leuk om te doen, want dan zie je het eindresultaat zichtbaar worden. Met behulp van René is alles peuter’prove’ bevestigd en zijn er boven de borden informatierekken opgehangen voor de ouders. Naast de voelmuur hebben we in de speelstraat ook de zandtafel in ere hersteld, er is een mooie autoglijbaan gemaakt en een schilderwand op een leeg stuk…alles is benut.

Op maandag 12 november hebben we “de speelstraat” officieel geopend samen met de kinderen. Het was geweldig om te zien dat de kinderen niet konden wachten om te gaan spelen en ontdekken. In onze dagplanning hebben we de kinderen in kleine groepjes ingedeeld om onder leiding van een volwassene in de speelstraat te gaan spelen en ontdekken. Zo is er tegelijkertijd ruimte om met een kleiner groepje kinderen een activiteit te doen in de groep.  Een echte win-win situatie!