Even voorstellen….


Hallo. Ik ben nieuw op de BSO. Mijn naam is Circe de Gruijter. Sommigen van jullie ouders, oma/opa’s en kinderen heb ik al ontmoet. Creatief bezig zijn en de natuur ontdekken zijn mijn passie. Ik doe dat nu zo’n 30 jaar in Het Bewaarde Land, als gids bij het IVN en als Natuurwijzer bij SBB. Op donderdagochtend geef ik techniekles aan BS kinderen op het TCCN. Ook ben ik graag bezig met gezond koken en heb ik een moestuintje. Lekker s’ochtends de deur open en dan een radijsje, aardbei, framboos of een paar verse peultjes zo van de struik eten … Mjam.

Mijn achtergrond is Kopse Hof en naast beeldend vormen, theater en educatie ben ik vele jaren actief geweest in Recreatiewerk, als bezoekleider in ZH (Radboud) voor st. de Regenboogboom en als hoofdbegeleider op tipikampen en creatieve vakanties bij st. Bosjuweel.

Ik heb 2x een rode “je weet wel” kater gehad als huisdier. Eentje is spoorloos verdwenen en de andere werd aangereden toen hij de weg overstak naar de eco-boerderij, die elke middag na het koeien melken schoteltjes melk buiten zette voor de boerderijkatjes. Maar dat hadden de katten uit de buurt natuurlijk ook al snel door. Hij ligt in de tuin begraven met een mooie grote schelp er op.

Tot slot: ik heb eendruk bezocht insectenhotel voor bijen, een houtstapel (snoei) voor kleine beestjes, waar het winterkoninkje en andere insecteneters naar komen scharrelen. En er staan een bakje water om te drinken en diep bord water om in te badderen voor vogels in de tuin. Ik ben zelf ook dol op water en waterbeestjes, kikkers en salamanders vangen. Mijn lievelingsdier is het konikpaard. Mijn lievelingseten anno nu is macaroni met veel groenten en kaas uit de oven. Als kind vroeg ik altijd spruitjes als verjaardagseten. Ik ben namelijk 15 november jarig en rond die tijd zijn spruitjes lekker zoet.

 

PS ik werk ook graag met snoeihout: een pan-fluit van Japanse Duizendknoop, kralen van vlier, een vogelvoerhoudertje of wandje van wilgentenen, een mooie krulwilgtak om te beschilderen….. dus naast wat ik uit mijn eigen tuin mee kan nemen, houd ik me aanbevolen (geen hele bergen natuurlijk).