Ons artikel in Het Gemeentenieuws…. heeft u de krant al gelezen?


IKC de Vonkenmorgen ervaart Kunst

Lessen in kunst & cultuur worden gecoördineerd door onze interne cultuur coördinaten, die samen met de Open Academie jaarlijks een programma samenstellen waar scholen van De Linge aan deelnemen. Voor IKC de Vonkenmorgen een pré dat wij twee kunst & cultuur coördinatoren binnen ons eigen team hebben. 

Vanaf 19 februari zullen zowel de peuters als kleuters werken rondom het thema ‘Kunst’.  Op creatief vlak trekken we dit thema ook door in alle andere groepen. Alle groepen kiezen een schilder en gaan zich verdiepen in de stijl. Uiteindelijk wordt er per groep ook een schilderij op groot doek gemaakt. Deze worden ook tijdens onze open avond en open dag op 15 en 16 maart aan nieuwe ouders en kinderen tentoongesteld op onze onderbouwlocatie aan de Schoolstraat in Gendt.

Met groep 1 tot en met 8 genieten we van verschillende voorstellingen. Afgelopen maand was dat de theatrale vertelling ‘Stormkracht’ en de dansvoorstelling ‘Koning Kramp’, waarbij ook mime en poppenspel aan bod kwamen.

De kinderen uit de middenbouw brengen jaarlijks een bezoek aan het kasteel in Doornenburg en vormen samen een orkest voor de CMK Blazersbende. De bovenbouwleerlingen krijgen een cultureel rondje door Gendt en Doornenburg aangeboden. Op maandag 19 februari stappen we met de groepen 8 om 7.15 uur ’s morgens weer in de bus voor een actief bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. In het Rijksmuseum kunnen ze toneelspelen of tekenen naar aanleiding van de door hun gekozen richting in het museum. Een geweldige ervaring!