Schoolontbijt…. een gezellige & gezonde start van de dag!


In een tijd waarin heel veel dingen even niet meer kunnen, konden wij extra genieten van ons schoolontbijt. Al behoorlijk wat jaartjes maken wij gebruik van het landelijke schoolontbijt. Het ontbijten op school brengt een stukje gezelligheid en saamhorigheid in de groep. Even wat anders, want dat doen we niet elke dag.

Daarnaast geeft het schoolontbijt, passend bij de leeftijd van de kinderen, een stukje kennis aan de kinderen mee over het belang van een gezond ontbijt. Want een goed ontbijt geeft ons energie om de dag te starten, het brengt de darmen in ons lijf op gang en geeft ons voeding waardoor we kunnen groeien.

 

Dit jaar konden we genieten van de volgende producten:

Het uitgebreide pakket is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Ook dit jaar is er volop lekkere variatie: volkorenbrood, volkorenbolletjes, volkorenkrentenbollen, glutenvrij brood, glutenvrije bolletjes, volkorencrackers, halvarine, 30+ kaas, appelstroop, 100% pindakaas, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, thee, ei, komkommers en fruit. Voor ieder wat wils! Bakkers, ALDI en verschillende partners maken dat samen mogelijk. Het ontbijtpakket voldoet zoals altijd aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag.