Kinderboekenweek 2015


kinderboekenweek 2015

Het thema van de Kinderboekenweek 2015 is “raar maar waar” / -De uitvinder-!

Centraal staat techniek, natuur en wetenschap. Een thema dat uitnodigt om aan de slag te gaan met onderzoekend en ontwerpend leren. Binnen dit onderwerp komen verschillende aspecten aan de orde zoals verwondering oproepen, vragen stellen, problemen oplossen, voorkennis ophalen, opzoek naar het antwoord en presenteren.

Dit jaarlijks terugkerend evenement als de Kinderboekenweek biedt voor iedereen veel mogelijkheden om aandacht te besteden aan de boekpromotie dat heel belangrijk is voor het vergroten van het leesplezier van de kinderen.

De Kinderboekenweek wordt 6 oktober a.s. geopend in de eigen groep met het lied “raar maar waar” en die dag volgt er een voorstelling genaamd “Mad Science”.

Tevens doen de groepen 5 t/m 8 mee met een schrijfwedstrijd. Ze schrijven een spannend verhaal over uitvindingen. De leukste verhalen worden door de kinderen zelf voorgelezen aan de kinderen van de KOV, PSZ en de groepen 1 t/m 4.

Het thema wordt school breed uitgevoerd. Elke groep gaat naast het lezen ook aan de slag met een uitvinding. Hier komen hele mooie en slimme werken uit, die wij ook graag aan u willen presenteren.

Hiervoor zal ter afsluiting van dit thema een tentoonstelling in de hal van de onderbouw worden gehouden op vrijdag 23 oktober 2015. Na schooltijd om 12.00 u voor de KOV, PSZ en de groepen 1 t/m 4 en voor de groepen 5 t/m 8 na schooltijd om 14.30 u. Zet het alvast in uw agenda, u bent van harte welkom!

Wij wensen iedereen veel nieuwsgierigheid bij het lezen en het uitvinden!

kinderboekenweek 2015